Logo

Logo
Som un grup de suport "de mare a mare" amb assessores voluntàries i formades, amb actualització contínua, per la Federació catalana de grups de suport. Totes les nostres activitats són gratuïtes i obertes

dilluns, 28 de febrer del 2011

Festa per la Setmana blanca

Us fem saber que el proper dimecres dia 2 de març, coincidint amb les vacances escolars de la Setmana blanca a Osona, no farem la reunió de Mares de llet.
Us emplacem a venir el següent dimecres, 9 de març.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Tenda Roja a Vic

Us copiem la informació que ens han fet arribar sobre aquest esdeveniment:

"Ens fa molta il-lusió presentar-vos la primera Tenda Roja que es durà a terme a Vic el divendres 25 de febrer a 2/4 de 6 de la tarda al Thau Ecosalut.




Des de fa uns anys s'estan realitzant Tendes Roges arreu del món. La Tenda Roja és un espai acollidor decorat de vermell com l'úter de la dona i en cercle, les dones compartim les nostres històries de part o els nostres desitjos de parir. Mentre una dona explica la seva vivència, la resta de dones del Cercle escoltem en silenci, amb comprensió, ens emocionem, riem o plorem. Compartir les nostres vivències, ens transforma i ens permet sanar, acceptar i celebrar els nostres parts.

Si una dona ho sent així, pot aportar unes fotos, imatges, escrit, una cançó...



Els beneficis de la Tenda Roja seran per Mares de Llet, una associació sense ànim de lucre, que dóna suport a la lactància materna.



Íria Roig i Glòria Pladevall, Doules.

Thau Ecosalut."

Per a poder assistir-hi cal reservar plaça i fer una aportació econòmica de 10€. Per a més informació: http://www.centrethau.com/

dilluns, 14 de febrer del 2011

Xerrada sobre massatge infantil

El dijous 24 de febrer, Mares de llet organitza una xerrada de massatge infantil a càrrec de Marian Sánchez Embid, presidenta de l'Associació Espanyola de Massatge Infantil.


Està adreçada a mares i pares, avis, àvies, educadors i professionals del món de la criança.

El nens de qualsevol edat hi són benvinguts! (durada aproximada 1h 30')

Us hi esperem!

24 de febrer de 2011
Xerrada de Massatge Infantil
Centre Cívic Serra de Senferm

C. Riera Major, 2. Vic

divendres, 11 de febrer del 2011

Tornar a la feina II: com hem de donar als nadons la llet que ens hem extret?

Continuem amb el tema de la darrera entrada. Avui us passem l'enllaç al document d'Alba lactància materna en el que s'expliquen les diferents tècniques per a administrar suplements de llet sense interferir en l'alletament.
Alguns nadons són capaços d'alternar la succió del pit amb la de tetines sense que es presentin problemes. En molts casos, però, les diferents tècniques que han d'aplicar per menjar d'una i altra manera acaben causant el que es coneix com a confusió del mugró, per la qual la lactància acaba abruptament abans del que mare i nadó desitgen.
Per a que això no passi podeu llegir el document de l'enllaç adjunt i triar quina de les diferents tècniques que s'hi expliquen és la que s'ajusta millor a la vostra situació (fins i tot es pot provar amb els biberons corrents amb lel mètode Kassing).
http://albalactanciamaterna.org/lactancia/tema-primero-la-verdadera-lactancia
Recordeu també que si el vostre nadó ja ha fet els sis mesos i heu començat la introducció de l'alimentació complementària, és preferible que aquesta se li doni quan la mare no hi és; així quan vosaltres torneu a casa podreu alletar-lo tan com demani i no és tan necessari extreure llet.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Tornar a la feina I: extracció i emmagatzematge de la llet materna

Afegim un nou enllaç al blog amb els consells i recomanacions que donen des d'Alba lactància materna per a l'extracció (manual o bé amb tirallets).
http://albalactanciamaterna.org/lactancia/extraccion-de-la-leche-materna
Es tracta dun resum molt complert, acompanyat d'instruccions gràfiques, que us permetrà fer-vos una idea de quina pot ser la millor opció en el vostre cas.
També us deixem l'enllaç sobre la conservació d'aquesta mateixa llet, una vegada extreta.
http://albalactanciamaterna.org/lactancia/conservacion-de-la-leche-materna-extraida
Esperem que us sigui d'utilitat. I no oblideu que davant de qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb una de les nostres assessores bé per mail, bé telefònicament, o assistint a una de les reunions setmanals.